سنجد و خواص آن
Elaeagnus angustifolia
سِنجـِد گياهي درختي است از خانواده ي سنجديان که در آب و هواي معتدل مي رويد. برگ هاي باريک و مخملي شکل و ميوه هايي قهوه اي رنگ و خوراکي دارد که از هسته ي آن در تهيه ي برخي داروها استفاده مي شود.
به فارسي به طور کلي سنجد ناميده مي شود ولي در مناطق گوناگون ايران داراي نام هاي محلي است، در کردستان آن را " سرين چک "، در آذربايجان " ايده- ايکده " در اطراف تهران " پستانک " و در اصفهان " غبيده بادام " گفته مي شود.
در کتب سنتي با نام هاي " چوب دانه، نُقد، بُل " نام برده شده است.
سنجد براي درمان بسياري از بيماري ها از جمله، بيماري هاي دندان، اسهال، زخم معده و نيز جلوگيري از خون ريزي استفاده مي شود.
سنجد، يکي از چيدني هاي سفره ي هفت سين است که اگر با خواص فراوان آن
آشنا شويد حتما آن را در برنامه غذايي هر روز تان جاي مي دهيد.