: پرلیت و پوکه های معدنی
1-7-1 پرلیت پخته و ویژگی های آن
چنانچه سنگ پرلیتی دمایی برار 700 تا 1200 درجه سانتی گراد را تحمل کند – بطور دقیق نزدیک به 850 درجه سانتی گراد – در اثر افزایش دما، فشارهای ناشی از تبخیر آب در آن فزونی می یابد و چون در این دما شیشه نرم می شود و حالت خمیری می یابد، از این رو رهایی ناگهانی بخار آب و گازهای فرار گرفتار شده در ماده، بسادگی فراهم می شود و روزنه های بسیار ریز را در سنگ پرلیت پدید می آورد. بعبارت دیگر دانه های پرلیت همانند دانه های ذرت شگفته می شوند و آب ترکیب شده خود را از دست می دهند و حبابهای ریز شیشه مانندی پدید می آید که در عین نرم بودن، خواص فیزیکی شایان توجهی دارد. با پیدایش این حفره های ریز، توده شیشه ای به ماده بسیار سبک سفید رنگ با وزن مخصوص کم و حجم زیاد تبدیل می شود. این تغییرا ت موجب کاهش زیاد در قابلیت هدایت صوت و حرارت پرلیت پخته خواهد شد.