محققان برای آزمایش، مقداری از پلاكت‌های خون را گرفته با مقدار كمی عصاره یا آب طالبی شیرین مخلوط‌ كرده و مشاهده كردند در طالبی عاملی وجود دارد كه بشدت مانع از انباشته‌شدن غیرطبیعی پلاكت‌ها می‌شود و در نتیجه از انعقاد و لخته ‌شدن خون در رگ‌ها ‌‌ـ‌ كه عامل حمله‌های قلبی است ‌‌ـ‌ جلوگیری می‌شود. اگر طالبی و آسپیرین با هم خورده شود، خاصیت ضد انعقاد خون نیرومندتری تشكیل می‌شود.

مطالعات نشان داده است، مصرف یك لیوان آب طالبی در روز به میزان 25 درصد احتمال بروز فشار خون را كاهش می‌دهد.

این میوه حتی در ردیف گیاهان و خوراكی‌هایی قرار دارد كه از این نظر بسیار مفید و مؤثر هستند. در این تحقیقات، میوه‌ها از نوع مركبات و همچنین سبزیجات به رنگ‌سبز و نارنجی، خواص ضدسرطان نشان داده‌اند.

گفتنی است ویتامین C بالایی كه در طالبی وجود دارد به همراه بتاكاروتن، احتمال بروز سرطان‌هایی نظیر سرطان ریه، پستان، مثانه، روده‌بزرگ، معده و لوزالمعده را در افراد مستعد كاهش می‌دهد.

این دو ماده مغذی (ویتامین C و بتاكاروتن) با فعالیت آنتی‌اكسیدانی كه دارند، از فعالیت تخریبی رادیكال‌های آزاد جلوگیری كرده و مانع تشكیل غدد سرطانی می‌شوند.

طالبی یكی از بهترین منابع ویتامین A بوده و مملو از بتاكاروتن است كه در بدن تبدیل به ویتامین A می‌شود.

در یك فنجان آب طالبی فقط 56 كالری انرژی وجود دارد، ولی 129 درصد نیاز روزانه ما به ویتامین A را تامین می‌كند كه در بهبود بینایی و پوست بدن نقش دارد.

این میوه حاوی پتاسیم، فولات، فیبر، منیزیم، ید و ویتامین E، B6،B3،B5 وB1 است. ویتامینB6 و پتاسیم از دیگر مواد موجود در این میوه است.

طالبی میوه‌ای اشتهاآور، ادرارآور، ملیّن و موجب طراوت و شادابی پوست بدن است.

خوردن طالبی، بعد از غذا برای درمان كم خونی مفید است و یبوست و بواسیر را نیز بهبود می‌بخشد.

طالبى را بدون شكر یا چیزهایى دیگر به طور ساده باید پیش از غذا خورد؛ كسانى كه طالبى را با نمك و فلفل مى‌خورند هضم آن را آسان‌تر مى‌كنند ولى در مقابل، خاصیت ملین آن را كم مى‌كند.

گوشت طالبى را اگر روى سوختگی‌هاى سبك و سطحى یا ورم پوست بگذارند، آن را تسكین داده و شفا مى‌بخشد.

تخم طالبى یا گرمك با تخم كدو و تخم خیار تشكیل تخم‌هاى خنك را مى‌دهند و براى تسكین و نرم‌كردن سینه مصرف مى‌شود.

طرز مصرف آن این است كه این سه تخم را كمى مى‌كوبند و در آب مى‌ریزند تا شیره آن در آب مخلوط شود، سپس آن را صاف كرده و مصرف مى‌كنند.

گرمك و طالبی، تشنگی را در تابستان تسكین می‌دهد. گوشت طالبی برای تسكین سوختگی‌های سطحی یا درمان ورم پوست موثر است؛ اما كسانی كه مرض قند دارند باید در خوردن طالبی جانب احتیاط را رعایت كنند یا آن را مصرف نكنند. همچنین كسانی كه ورم معده دارند، نباید در مصرف طالبی زیاده‌روی كنند.

منبع:جام جم