خواص انجیر
2- انجیر حاوی سدیم و چربی نمی باشد و مانند سایر میوه ها بدون کلسترول است.
3- ۴۰ گرم انجیر تازه یا یک چهارم لیوان از خرد شده ی آن، معادل یک واحد میوه است.
4- انجیر،
حاوی فیبر غذایی بالایی است و هر
واحد آن ۲۰ درصد نیاز روزانه را تأمین می نماید که بیش از هر نوع میوه
تازه
یا خشک می باشد.
5- انجیر
بیشتر از سایر میوه ها املاح دارد.
۴۰ گرم انجیر تازه حاوی ۲۴۴ میلی گرم پتاسیم ( ۷ درصد نیاز روزانه ) ، ۵۳
میلی گرم کلسیم ( ۶ درصد نیاز روزانه ) و ۲/۱ میلی گرم آهن ( ۶ درصد
نیاز
روزانه ) است.
-خواص درمانی انجیر
انجیر از نظر طب قدیم ایران ، گرم است .
- تعرق بدن را افزایش می دهد .
- ادرار آور است .
- حرارت بدن را کاهش می دهد .
- چاق کننده است و کسانی که می خواهند وزن اضافه نمایند آن را با شیر مخلوط کنند و در بین غذاها میل کنند.
- انجیر (
تازه یا خشک ) یبوست را رفع می
کند و یکی از بهترین میوه ها برای پاک کردن روده بزرگ و رفع یبوست می
باشد .
در قدیم برای درمان یبوست از شربت انجیر استفاده می کردند .
- برای
درمان ناراحتی های سینه حدود ۲۰ گرم
از خرما ، عناب ، انجیر خشک و مویز را با هم مخلوط کرده و آسیاب می
کنند.
سپس این پودر را با یک لیتر آب می جوشانند تا حجم آن به نصف برسد . از
این
جوشانده می توان به مقدار سه فنجان در روزمصرف نمود .
- جوشانده انجیر خشک برای درمان التهاب مجاری دستگاه تنفسی ، کلیه ، ذات الریه ، ذات الجنب ، سرخک ،مخملک و آبله مفید می باشد .
- جوشانده غلیظ انجیر خشک برای بهبود سرماخوردگی بسیار مفید است و غرغره کردن آن گلودرد را درمان می کند.
- برای
درمان سیاه سرفه ، برونشیت و ذات
الریه از ” قهوه ی انجیر” استفاده کنید. برای درست کردن این قهوه ،
انجیر
خشک را ابتدا بو می دهند و سپس آن را آسیاب می کنند تا بصورت پودر
درآید .
- دستگاه هاضمه را تقویت می نماید .
- سوپ انجیر برای افزایش شیر در زنان شیرده مفید است .برای تهیه سوپ ، انجیر نرسیده را با گوشت بپزید .
- برای
درمان ورم گلو ، ۵۰ گرم انجیر زرد
را در ۵۰۰ گرم شیر بریزید و مدت ۱۵ دقیقه بگذارید بماند. سپس آن را
غرغره
کنید و مقدری از آن را نیز بنوشید. می توانید آن را با عسل هم شیرین
نمایید
.
- انجیر خشک جوشیده شده در شیر برای درمان آنژین ، ورم لثه و ورم مخاط دهان مفید است .
- برای کاهش درد مفاصل، مخلوط شیر بز و انجیر سیاه موثر است . این مخلوط سموم مختلف را از بدن خارج می کند و درد را از بین می برد.
- انجیر خشک خیسانده در آب یا شیر ، موثرترین درمان برای رفع یبوست است.
-. انجیر با میوه های اسیدی مانند پرتقال و گریپ فروت سازگار نیست .
- انجیر برای کسانیکه قند خونشان پائین می آید و احساس ضعف می کنند بسیار مناسب است، زیرا قند آن به سرعت در روده کوچک جذب می شود.
- – انجیر، قوای جنسی را زیاد می کند و رطوبت و سردی را که موجب ضعف نیروی آمیزش است ، برطرف می نماید.
- انجیر تقویت کننده کبد است .
- دم کرده انجیر با شنبلیله ، برای سینه درد مفید است
- برای رفع ورم طحال، انجیر را به مدت ۹ روز در سرکه خیس کنید و هر روز پنج عدد از آن را با سرکه بخورید .
- انجیر ضد سرطان است .
- انجیر در معالجه بیماری های پوستی موثر است .
- انجیرسرشار از پتاسیم است و تامین کننده سلامتی کودکان ضعیف و کم خون و بی اشتها ست.
- مخلوط انجیر و عسل به طور مساوی ، برای درمان زخم معده بسیار مفید است.
- انجیر به علت داشتن پتاسیم، درجه قلیائیت بدن را بالا می برد و در دفع اوره و چربی خون بسیار موثر می باشد.
- شربت انجیر، تسکین دهنده دردهای گلو و سرفه می باشد.
مضرات انجیر
- انجیر برای کبدهای ضعیف مناسب نیست و آنهایی که کبد ضعیف دارند ، باید انجیر را با گردو بخورند.
- زیاده روی در مصرف انجیر باعث نفخ شکم و اسهال می شود و برای چشم نیز مضر است .
- انجیر برای مبتلایان به بیماری قند مضّر است.
- انجیر برای مبتلایان به اختلال معده و روده مضّر است.
- زیاده روی در خوردن انجیر، برای معده و چشم زیان آور است و خنثی کننده زیان آن، کرفس است.
خرید و نگهداری انجیر
هنگام خرید انجیر دقت نمایید که تازه و پوست
آن صاف باشد. اگر بوی ترشیدگی می دهد، آن را نخرید ، زیرا این بو نشان
می
دهد که قند موجود در انجیر تخمیر و میوه خراب می باشد
انجیر تازه را باید در یخچال نگهداری نمایید
، اما انجیر خشک را می توانید در یخچال یا در
هوای اتاق نگهداری کنید. اما
باید در یک ظرف یا بسته بندی بدون هوا و رطوبت باشد که در اینصورت
برای
چندین ماه می توان آن را نگهداری کرد.